Presentförpackning

Hotell Château Le Cagnard

Här finns lyx, lugn och vällust

Beläget på höjderna i Cagnes, i ett Provensalskt landskap, utgör Château Le Cagnard – Hotell och restaurang ett inbjudande resmål. Beläget i hjärtat av en konstnärlig och historisk region, förtrollar hotellet sina gäster. Under den välvilliga ledningen av det medeltida Château Grimaldi, är hotellet inbäddat i en sammanflätning av branta gränder. En oas av lugn bara ett par steg från stränderna i Côte d’Azur. Hotellet erbjuder den underbara charmen från en elegant miljö, perfekt för en exceptionell vistelse. Ingenting saknas.

I denna by, inbäddad mellan Mercantour-massivet och Medelhavet, har naturen varit generös med sina underverk. Bergslandskap som störtar ner i det azurblå havet omgivna av kluster av lila Clematis som klamrar sig fast vid gamla ockrastenar, dess färger utgör en fantastisk palett. Inspirerade målare väljer bostad. Den sydliga vegetationen inbjuder er till ett kök med kraftfulla aromer.

Semester, bröllop eller förlovning? Turistliv, gastronomiska upplevelser eller upptäckter? Vill ni simma eller vandra? Hotellet Chateau Le Cagnard i Cagnes-sur-Mer tar er till paradiset, oavsett syftet med er vistelsearound cagnes

old guard room and restaurant

En plats med en unik charm

I en byggnad från 1200-talet håller hotellet noga på sitt ridderliga arv. Med sin välvda öppna spis ger det tidigare vaktrummet en utsökt charm till restauranggästerna. Varma toner, och fresker bestående av elefanter med anor från tjugotalet, bidrar till drömmen om fjärran länder.
Luncherna på terrassen, i en mer marin atmosfär, bjuder på en panoramautsikt över Cap d’Antibes.

En unik del, och juvelen på platsen, är taket i restaurangen, som består av 200 originalmålade paneler. Taket kan fällas in och ger då utrymme för natthimlen. Bara taket i sig skapar en idealisk atmosfär för era evenemang: förlovning, bröllop eller dop, eller bara en middag.

Du kommer att älska gågatorens autentiska charm för att komma till rummen som ligger nära huvudbyggnaden.

Raffinerat och intimt, hotellets restaurang välkomnar till en romantisk semester och sätter en mycket speciell prägel på era stunder.


Konst i fokus

Alla hotellets rum och sviter innehar en klassisk inredning, med ädla toner av ecru som harmonierar med värmen hos en lyxig inredning.

Kallad « Côte d’Azur Montmartre», för att hedra kända konstnärer från denna region och deras intensiva färger, hyllar Château Le Cagnard prestigefyllda målare såsom Renoir, Matisse, Picasso och Bonnard, genom att dedikera dem hotellets rum. Hotellets läge bjuder in till att utforska kända platser inom modernismen, såsom Renoirs område vid Collettes, Matisses Vence kapell eller Musée Picasso d’Antibes.

Återvänd helt förtrollad av din vistelse.room picasso in the château le cagnard

famille Ivarsson au chateau le cagnard

En miljö med unik charm

År 1960 köpte Herr och Fru Barel byggnaden. Senare, under 1968, valdes «Le Cagnard», känd för sin «angelägna uppskattning av konsten att välkomna gäster», in till Relais et Châteaux-samlingen. Restaurangens berömda tak byggdes därefter, vilket går att fälla in för att avslöja den blå himlen ovanför. Dess 200 paneler målades för hand under 1986, av den berömda arkitekten Philippe Roberti.

Under 2011 började ett nytt kapitel i hotellets historia, när Ivarsson-familjen köpte den berömda egendomen för att bevara dess arv. Återigen blev byggnaden hotell- och restaurang Château Le Cagnard.

Efter att ha genomgått en totalrenovering, som inkluderade den gedigna restaureringen av Emile Wérys fresker och de antika möblerna, öppnade hotellet åter sina dörrar för allmänheten. Hotellet fortsätter att fungera som ett familjehem med samma passion och hängivenhet som det gjorde från första början