Presentförpackning

I Haut de Cagnes

En av de vackraste byarna på Franska Rivieran.

view from the haut de cagnes

I hjärtat av den franska Rivieran har Haut-de-Cagnes, en liten by belägen på en kulle, framgångsrikt bevarat sin medeltida karaktär och autentiska provensalska charm.

Omgiven av fästningsvallar och med små skuggiga torg, inbäddade bland slingrande gränder, kan besökare varva ner och njuta av sköna promenader.

Byn är byggd på toppen av en kulle och omger Château Grimaldi, som nu är ett museum. Utsikten över Cagnes-sur-Mer, bestående av både havet och de stigande bergen, är fantastisk.

 

Haut-de-Cagnes har varit en källa till inspiration för ett stort antal konstnärer, såsom Renoir, Soutine, Klein, Foujita, Modigliani och Derain. Dessutom har författare och skådespelare, såsom Georges Simenon, John Lewis, Brigitte Bardot och Greta Garbo, haft sina hem och villor här.

Byn är fortfarande en favoritplats för konstnärliga uttryck och en samlingsplats för förgrundsgestalter inom konstvärlden.

Faktum är att sedan 1945 har den här byn varit en ledande mötesplats för artister och kändisar från hela världen, vilket legat till grund för namnet « Den franska Rivierans Montmartre».

source of inspiration in cagnes

 

medieval village on the french riviera

Idag skapar dess lugna, förtrollande atmosfär ett trevligt och romantiskt miljöombyte.

Medan man strosar längs den gamla stadens pittoreska gränder, stanna gärna till och beundra de magnifikt blommande balkongerna på stadens rustika byggnader. Allteftersom ni utforskar skrymslen och vrår i den gamla fästningen, kommer dess många boningar ta er tillbaka till det förflutna, där ni kommer att känna lugnet och ron från forna dagar.

Le Haut-de-Cagnes ligger bara några minuter från stranden och är idealiskt beläget för att utforska Nice (10 km), St-Paul-de-Vence (5 km) och andra underbara byar belägna i närheten. Detta, tillsammans med dess närhet till områdets främsta golfbanor och hästbana, gör byn till ett perfekt resmål för alla semestrar på den franska Rivieran.